Egypte is favoriet bij veel zonaanbidders, duikers en watersporters. En dat is niet voor niks! De Rode Zee is ten slotte een van de mooiste en bekendste duikgebieden. Vergeet niet dat je als Nederlander wel een visum nodig hebt om Egypte in te mogen reizen. Het visum kun je van te voren online aanvragen zodat je niet voor verrassingen komt te staan, of bij aankomst op het vliegveld. In dit artikel hebben we alle informatie rondom het aanvragen van een visum voor je onder elkaar gezet.

Voorwaarden voor het toeristen visum voor Egypte

Om een visum voor Egypte aan te kunnen vragen en te mogen bezitten moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

 1. Geldigheidsduur paspoort

  Je hebt een paspoort nodig om Egypte in te mogen reizen. Sinds 2012 is reizen naar Egypte met een ID kaart niet meer toegestaan. Je paspoort moet nog minimaal acht maanden geldig zijn op het moment dat je aankomt in Egypte.

 2. Vraag je visum vooraf online aan

  Om zeker te weten dat je Egypte in mag reizen en lange rijen op de luchthaven te vermijden raden wij aan om je visum van te voren online aan te vragen. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan en kan je bij aankomst in Egypte gelijk gaan genieten van je vakantie. Ga je naar Egypte met een ander doel dan ‘vakantie’, zoals bijvoorbeeld een zakenreis, neem dan contact op met het Consulaat van Egypte om het juiste visum te regelen.

 3. Overzicht van je reisschema

  Neem een overzicht van je reisschema mee met daarin je geboekte vluchten en hotels. Neem deze samen met je visum mee in je handbagage. Er kan in Egypte ten alle tijden gevraagd worden naar het doel van je reis. Met deze papieren kun je duidelijk aantonen dat je op vakantie bent.

 4. Bezoeken van vrienden en familie

  Wanneer je vrienden of familie gaat bezoeken in Egypte is het verstandig om een uitnodigingsbrief mee te nemen op reis. Op deze manier weten de lokale autoriteiten wat het doel is van je bezoek aan Egypte (als je geen hotelpapieren kunt tonen).

 5. Reizen met vrienden en familie

  Reis je met een groep naar Egypte? Dien dan een groepsaanvraag in!

 6. Minstens één overnachting vastleggen

  Op het moment dat je je visum aan gaat vragen moet je minimaal één overnachting vast hebben gelegd.

Tip: Check altijd voor vertrek het laatste Egypte reisadvies. Er zijn de afgelopen jaren de nodige spanningen in het land geweest en op deze manier weet je waar je veilig heen kunt reizen.

Egypte piramides

Geldigheidsduur en prijs van het visum

Een standaard toeristenvisum voor Egypte is een ‘single entry’ visum en is 90 dagen geldig. In deze periode mag je eenmalig naar Egypte reizen en daar maximaal 30 dagen aaneengesloten verblijven. Je kunt ook kiezen voor een ‘multiple entry visum’, in dat geval mag je een onbeperkt aantal reizen naar Egypte maken binnen de geldigheidsduur van het visum (90 dagen). Een enkel verblijf mag ook bij dit visum maximaal 30 dagen duren.

Prijzen van het visum
Single entry visum: € 34,95
Multiple entry visum: € 69,90

Zo vraag je je visum voor Egypte aan

Het aanvragen van het visum kost ca. 5 minuten en kan eenvoudig online geregeld worden:

 • Ga naar de website voor het aanvragen van een visum voor Egypte (houd je paspoort bij de hand)
 • Voorzie het formulier van de benodigde gegevens
  • Contactgegevens (e-mailadres, telefoonnummer, adres, postcode, etc)
  • Reisgegevens (land van vertrek, aankomstdatum, vertrekdatum)
  • Gegevens over je verblijf (neem in het geval van een georganiseerde reis even contact op met je touroperator voor de juiste gegevens)
  • Paspoortgegevens (paspoortnummer, datum van afgifte, etc)
  • Algemene gegevens (huwelijkse staat, nationaliteit, etc)
 • Beantwoord de twee achtergrondvragen
 • Betaal het visum online via iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard
 • Upload een foto of scan van je paspoort
 • Zodra het visum is goedgekeurd wordt deze naar je verzonden. Het visum wordt altijd binnen twee weken toegekend. Last minute naar Egypte? Ga dan voor de spoedprocedure, dan heb je het visum binnen 2-5 werkdagen.
 • Print het visum uit en neem deze mee op reis

Sinaï visa only

Ga je naar Sharm el Sheikh dan kan je bij aankomst een gratis ‘Sinaï only visum’ aanvragen. Dit is niet meer dan een stempel in je paspoort en is maximaal twee weken geldig in het oostelijke deel van de Sinaï. Als je gaat duiken kan je beter wel een visum aanvragen aangezien je anders niet bij Ras Mohamed kan duiken.

Visum kopen op de luchthaven

Een visum kan ook aangeschaft worden op de luchthaven van aankomst. Wil je zekerheid en niet voor verrassingen komen te staan? Vraag het visum dan vooraf online aan! Het zou wat zijn als je op de luchthaven staat en erachter komt dat het visum niet wordt toegewezen.

Lees ook: Kitesurf vakantie met luxe? El Gouna it is!

Auteur

Schrijf een reactie