Of je nu voor Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland kiest, de Alpen zijn in de herfst stuk voor stuk prachtig! Je hebt er doorgaans meer heldere dagen met veel zon dan in Nederland, het is er rustig en veel betaalbaarder dan bijvoorbeeld in de zomer of in de winter. Een ideale bestemming voor een korte herfst-break.

6 redenen waarom je in de herfst naar de Alpen moet

1. Heerlijk rustig

Zomervakantie zit er alweer even op en je zit weer middenin alle hectiek. Een korte break naar een rustige bestemming zal je goed doen! Hoewel je in de Alpen altijd wel een rustig plekje kunt vinden, is het er natuurlijk véél rustiger dan in de zomer of winter. Laat je helemaal alleen opgaan in de bergen.

2. Prachtige herfstkleuren

Alleen hiervoor zou ik mijn tassen gelijk pakken en de Alpen in gaan. Het is prachtig in de Alpen in de herfst. Zie het voor je: bergen met op de hoogste bergtoppen een beetje sneeuw, bekleed met bomen die meer en meer herfstkleuren beginnen te krijgen. Het is echt een plaatje!

3. Betaalbaar

Waar de prijzen in de winter soms de pan uitreizen is het in de herfst erg goed vertoeven in de Alpen. Voor een klein bedrag boek je een leuk pension of hotel. Sommige dorpen zijn echt uitgestorven in het voor- en najaar dus als je toch een beetje vertier wilt, zorg dan dat je goed kijkt of er wel meerdere accommodaties open zijn in het desbetreffende dorp.

4. Perfecte temperatuur voor outdoor activiteiten

Ook in de Alpen kan de temperatuur ’s zomers flink oplopen en in de winter weer flink dalen. Qua temperatuur is de herfst een mooie periode om naar de Alpen te gaan als je outdoor activiteiten wilt doen. Denk aan een mooie bergwandeling, hiken, mountainbiken, etc.

Herfst Alpen

5. Adembenemende vergezichten

Niet alleen in de winter heb je mooie vergezichten in de Alpen, ook in de herfst. Het is in de herfst doorgaans helderder dan in de zomer. Door de oplopende temperatuur in de zomer wordt de lucht vaak heiig of mistig. Geniet van adembenemende panorama’s met witte bergtoppen en bomen in alle herfstkleuren die je je maar kunt bedenken.

6. Een gezonde break!

In het najaar is het in de Alpen goed vertoeven qua weer en ook de heldere berglucht zal je goed doen. Zorg voor een goede mix van ontspanning en actie en je bent bij thuiskomst weer helemaal opgeladen!

Accommodaties in de Alpen

Op zoek naar een leuke accommodatie voor in de Alpen? Bij Interhome vind je de leukste vakantiehuizen in de Alpen, van groot tot klein. Of je nu met vrienden, je partner of de hele familie gaat, er zit altijd wel iets voor je tussen!

Auteur

Schrijf een reactie