Je ziet het overal voorbijkomen… #fitgirl. Het is een hype om jezelf als echte fitgirl te profileren op social media. Het is hip om elke avond in de sportschool te staan en selfies met #fitgirl te delen. Ik vraag me soms af hoe lang ze effectief trainen. En zeg nou eerlijk, die witte muren in de gym zijn toch hartstikke saai? Maak het trainen leuk door naar buiten te gaan en voeg een extra shot adrenaline toe, oftewel: ga kitesurfen!

Bikini body en healthy lifestyle? Ga kitesurfen!

Wist je dat kitesurfen een echte full body workout is? Één die niet een bepaalde hoeveelheid kracht vereist maar wel resulteert in een slank en fit lichaam. Als je het vaak genoeg kunt doen natuurlijk… Ik denk dat we wel kunnen concluderen dat vrouwen die kitesurfen een van de meest gezond uitziende vrouwen in de sportwereld zijn. Een slank en getraind lichaam, mooie zongebruinde huid, highlights in het haar en vaak te spotten in bikini. Wist je trouwens dat je met kitesurfen gemiddeld zo’n 750 calorieën per uur verband?

Dat kinkt toch als het beste bikini-body-fitness-plan wat er is?

Lef en doorzettingsvermogen. Vergeet #badhairday…

Denk niet dat je na een uur net zulke tricks doet als Jalou Langeree. Voor kitesurfen is geduld, lef en doorzettingsvermogen nodig. Je zult in het begin vaak gespoeld gaan worden door de golven en het blijft vallen en opstaan. Vergeet de charmante foto’s na je kitesessie maar… Jouw haar is na een kitesurfsessie (in zout water) als touw, zit waarschijnlijk in de knoop en op je hoofd geplakt. En weet je wat het mooiste is? Het maakt je waarschijnlijk niet eens meer uit!

Het enige waar je nog om geeft is dat geweldige gevoel wat kitesurfen je geeft. De rest doet er niet meer toe…

Kitesurfen Texel

De 5 grootste voordelen voor een #fitgirl op een rij

 1. Hardcore full-body-workout
  Dit is absolute topsport.
 2. Beach hair, don’t care #saltyhair
  En vergeet de gratis highlights niet.
 3. Hele jaar door een zongebruinde huid
  Geen zonnebank of zelfbruiners meer nodig.
 4. Elke dag #cheatday
  Als je zo’n drie keer per week ca. 2 uur kitesurft kan je daarna alles eten wat je wilt!
 5. Zie eruit als een #beachbabe
  Gladde huid, golvend haar, zomers kleurtje, strakke billen en de hele dag in je bikini rondlopen.

Sporten wordt weer leuk

Of je nooit meer naar de sportschool mag? Natuurlijk wel. Het is een goede aanvulling op het kitesurfen aangezien het in Nederland niet altijd waait en het zal je prestaties op het water verbeteren. Maar je gaat nu wel de sportschool in met een doel. Een écht doel, niet het plaatsen van de mooiste selfie.

Boardsports als alternatief op windloze dagen

Eenmaal verslaafd aan kitesurfen zal je merken dat je minder behoefte hebt aan de sportschool en steeds meer op zoek gaat naar andere boardsports die je kunt doen op dagen waarop het niet waait. Het strand, buiten zijn en vooral plezier hebben in wat je doet werkt namelijk verslavend. Denk bijvoorbeeld aan wakeboarden, SUP’pen, surfen of pak een longboard en cruise over de boulevard.

Golfsurfen Dakhla

Lees ook: 10 redenen waarom je (als vrouw) moet gaan kitesurfen

Apex Adventures

Auteur

Schrijf een reactie