In de vakantie periodes kan het erg druk zijn in de bekende skigebieden in de alpen en daar zit niet iedereen op te wachten, de Weißsee Gletscherwelt is dan een perfecte escape.

Ben je tijdens de kerstvakantie of voorjaarsvakantie in Oostenrijk en wil je even ontsnappen aan de drukte in de bekende skigebieden? We gooiden onze snowboard spullen in de auto en besloten naar de Weißsee te rijden. Rijen bij de lift? Vergeet het maar! Mijn vriend organiseert in de winter off piste snowboard reizen in Oostenrijk en weet de mooie en rustige gebieden wel te vinden (luxe zo’n privé gids).

Genieten van de rust en natuur in Weißsee Gletscherwelt

Via het dorpje Uttendorf rij je via een smalle weg met diverse haarspeldbochten naar het dalstation op 1.400 meter hoogte. De uitzichten die je onderweg hebt is het stoppen al waard. De naam van het gebied doet misschien vermoeden dat het op een gletsjer ligt maar dat is niet zo, wel wordt het omringd door bergen van 3.000 meter. De hoogste lift van het gebied komt uit op ca. 2.700 meter.

Het skigebied Weißsee Gletscherwelt ligt middenin het Nationale Park Hohe Tauern in het Salzburgerland. Hohe Tauern bestaat uit meer dan 300 bergen boven de 3.000 meter en maar liefst 342 gletsjers.

Weißsee Gletscherwelt

Het skigebied Weißsee Gletscherwelt

Het gebied is klein maar sprookjesachtig en perfect voor gezinnen, tourskiërs, freeriders en liefhebbers van rust en natuur. Je vindt er 23 kilometer aan pistes, 8 liften en ontelbare prachtige panorama’s. Het gebied heeft iets bijzonders en de bergen zijn, zeker met de sneeuw erop, erg glooiend. Met de sneeuw erop is het net een groot laken waar je overheen skiet.

De 23 kilometer aan pistes bestaan uit eenvoudige tot gemiddeld moeilijke afdalingen. Je vindt er ca. 6 kilometer aan blauwe pistes, 15 kilometer aan rode pistes en 2 kilometer aan zwarte pistes.

Het grootste voordeel van dit gebied is dat het er zelden tot nooit druk is, dat komt simpelweg door het feit dat het vrij afgelegen ligt en de parkeerplaats bij het dalstation niet extreem groot is.

Snowboarden Weißsee Gletscherwelt

Activiteiten buiten de latten

Even een (mid)dagje niet op de latten? Ook dan is er in Weißsee Gletscherwelt genoeg te doen! Naast het skiën, snowboarden en langlaufen kan je in dit gebied bijvoorbeeld sneeuwschoenwandelen, ijsklimmen, ijsstokschieten, paardensleetochten maken en rodelen.

Ons oordeel

Wil je ontsnappen aan de drukte in gebieden als de Kitzbüheler Alpen, Zell am See-Kaprun en Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang dan is dit echt een aanrader! Of je hier een hele week wilt zitten weet ik niet, maar het is zeker een goed alternatief voor een aantal dagen. Wij zijn nog steeds een beetje sprakeloos als we kijken naar de foto’s van dit prachtige (natuur)gebied.

Lees ook: Wintersport tip: 5 skigebieden in 5 dagen in Oostenrijk

Auteur

Schrijf een reactie