Ga je met de auto naar je wintersportbestemming in Oostenrijk? Dan heb je, als je over de snelweg rijdt, een vignet nodig. Een vignet is in Oostenrijk niet duur maar er zijn veel bestemmingen, met name in het het Salzburgerland, waar je ook heen kunt rijden zonder de snelweg te pakken. Ga je richting Saalbach-Hinterglemm, Zell am See of Kaprun, dan kom je over het algemeen sowieso geen snelweg tegen.
In dit artikel een aantal tips om op je wintersportbestemming in het Salzburgerland te komen zonder een vignet nodig te hebben. Op wintersport naar een andere bestemming in Oostenrijk? Zie dan hier de route-tips.

Zonder vignet naar Zell am See & Kaprun

Als je op wintersport vakantie gaat richting Kaprun of Zell am See dan kom je, als je de kortste route pakt, geen snelweg tegen. Zorg dat je in Duitsland de snelweg af gaat bij Oberaudorf en richting de Walchsee rijdt over de B172. Rij door richting Lofer en pak dan de B311 richting Saalfelden & Maishofen. Vanaf Maishofen rij je rechtdoor langs het meer van Zell am See. Je rijdt dan door Zell am See heen en na Zell am See arriveer je in Kaprun.

Zell am See - Kaprun zonder vignet

Zonder vignet naar Saalbach-Hinterglemm-Leogang

Veel routes naar bestemmingen in het Salzburgerland zijn te bereiken via de B172 en B311. Voor Saalbach-Hinterglemm-Leogang pak je de routebeschrijving hierboven alleen pak je bij Maishofen de afslag richting Saalbach-Hinterglemm. Voor Leogang pak je bij Saalfelden al de afslag.

Zonder vignet naar Fierberbrunn

Fieberbrunn ligt officieel niet in het Salzburgerland maar in Tirol. Aangezien het skigebied Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn wordt genoemd denkt men echter vaak dat het bij het Salzburgerland hoort.

Let bij deze route goed op dat je niet via Kufstein rijdt, dan heb je namelijk een vignet nodig. Ook al is het een stukje snelweg van een paar kilometer.

Ga voor Fieberbrunn ook bij Oberaudorf de snelweg af en rijdt richting de Walchsee via de B172. Duik daarna de B176 op richting Sint Johann in Tirol. Pak dan nog een stukje B164 en je arriveert in Fieberbrunn.

Zonder vignet naar Hochkonig (Maria Alm – Dienten – Mühlbach)

Gaat je wintersportvakantie naar het indrukwekkende Hochkonig gebergte en een van de dorpen Maria Alm, Dienten of Mühlbach? Zet je deze laatste in je navigatie dan zal je via Salzburg gestuurd worden en heb je een vignet nodig. Houdt voor deze dorpen ook weer bovenstaande route aan (via Oberaudorf) en pak bij Saalfelden de afslag richting Maria Alm. Blijf dan de weg volgen.

Let op: Moet je naar Mühlbach? Met veel sneeuw is de pas bij Dienten regelmatig afgesloten en is het beter om wel via Salzburg te rijden. Kijk dus vlak voor vertrek even hoe en wat.

Panorama Hochkonig

Zonder vignet richting het Gasteinertal

Richting een van de skigebieden in het Gasteinertal? Het Gasteinertal bestaat uit Bad Gastein, Dorfgastein en Bad Hofgastein. Het Sportgastein is het hoogst gelegen gebied in het skigebied Gasteinertal en daarmee erg sneeuwzeker.

Het wordt bijna saai maar net als naar bovengenoemde bestemmingen zal je navigatie je sturen via Salzburg. Houdt voor het Gasteinertal de route richting Zell am See – Kaprun aan en volg na Zell am See de borden Llend (B311) om vervolgens bij Llend de B167 op te draaien richting Bad Gastein.

Zonder vignet naar de Weißsee

De Weißsee is een prachtig skigebied! Niet heel groot maar hoog gelegen en daardoor erg sneeuwzeker. De bergen hier zijn erg glooiend en het is een geliefde bestemming bij tourskiers en freeriders.

Voer je Weißsee in in je navigatie dan zal je via Kufstein en Kitzbühel bestuurd worden en heb je dus een vignet nodig. Rijdt in plaats daarvan de route Zell am See – Kaprun en volg na Zell am See de borden Mittersill om de B168 op te rijden. Vervolgens ga je er bij Uttendorf af en rijdt je omhoog richting de Weißsee.

Lees ook: Wintersportvakantie in het Salzburgerland

Auteur

Schrijf een reactie